Zemljevid Dravograd

Mesto Dravograd je središče občine Dravograd in šteje 3.134 prebivalcev. Leži na nadmorski višini 390,4 m. Skupna površina Dravograda je 2,4 km2. Nahaja se v Koroški regiji. Poštna številka je 2370. Znamenitosti: Črneško jezero, Razvalina gradu Puhštanj v Bukovju, Baročni dvorec v Bukovju, Razvalina gradu Dravograd, Staro mestno jedro.

Geografska lokacija

Dravograd se nahaja na severu Slovenije, v regiji Koroška, ob reki Dravi. Leži približno 50 kilometrov severozahodno od Maribora.

Geografija

Mesto se nahaja na stičišču treh dolin – Dravske, Mislinjske in Mežiške, obdano s Koroškimi Alpami na severu, Pohorjem na vzhodu in Kozjakom na jugu. To območje je bogato z gozdovi in reko Dravo, ki teče skozi središče mesta.

Prebivalstvo

Dravograd ima približno 3.300 prebivalcev, z značilno koroško gostoljubnostjo in prijaznostjo.

Zgodovina in kultura

Zgodovina Dravograda sega v rimsko obdobje, vendar je mesto doživelo največji razvoj v srednjem veku z gradnjo Dravograjskega gradu. Grad je danes ena izmed najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti mesta. Kultura mesta je močno povezana z glasbo, saj je Dravograd gostitelj številnih glasbenih dogodkov.

Gospodarstvo

Gospodarstvo Dravograda temelji na industriji, kmetijstvu in storitvenem sektorju. Najpomembnejši industrijski panogi sta lesna in kovinska industrija.

Turizem

Dravograd je znan po svoji neokrnjeni naravi, ki privablja ljubitelje narave in aktivnosti na prostem. Obiskovalci lahko uživajo v pohodništvu, kolesarjenju, ribolovu na reki Dravi in smučanju na bližnjem smučišču Bukovnik. Mesto je tudi del Dravske kolesarske poti, ki je priljubljena med kolesarji.

Nakupovanje

Dravograd ponuja osnovne nakupovalne možnosti, s trgovinami, ki prodajajo različne izdelke, vključno z lokalnimi izdelki in obrtnimi izdelki.

Gastronomija

Dravograd in Koroška regija sta znana po svoji tradicionalni kuhinji, ki vključuje jedi kot so koroški žganci, koroška bunka in koroški krapci. Mesto ponuja nekaj restavracij, ki postrežejo te lokalne specialitete skupaj z izborom slovenskih vin.

Dravograd je destinacija, ki ponuja obiskovalcem priložnost za raziskovanje bogate zgodovine, kulturne dediščine in neokrnjene narave. Z edinstveno kulinariko, prijaznimi prebivalci in številnimi aktivnostmi na prostem je mesto idealno za tiste, ki iščejo avtentično in aktivno slovensko izkušnjo.