Zemljevid Logatec‎

Logatec je majhno mesto, ki se nahaja v osrednji Sloveniji, v regiji Notranjska, ob avtocesti, ki povezuje Ljubljano in Postojno. Značilna pokrajina Logatca je ravninska, obdana s hribi, kar ustvarja zanimivo mešanico gričevnate in ravne pokrajine.

Mesto Logatec se razprostira na približno 173 kvadratnih kilometrih in ima okoli 9.347 prebivalcev. Prepoznavno je po svojem naravnem okolju, ki ponuja številne možnosti za pohodništvo, kolesarjenje in druge aktivnosti na prostem.

Zgodovinsko gledano se je mesto razvilo okoli pomembne prometnice, ki je vodila od Ljubljane do Trsta. V mestu je možno obiskati nekaj zanimivih zgodovinskih znamenitosti, kot je grad Tabor iz 11. stoletja ter cerkev sv. Nikolaja.

Danes Logatec ponuja uravnoteženo mešanico sodobnih in tradicionalnih prvin. Mesto ima dobro razvito infrastrukturo, ki vključuje šole, zdravstvene ustanove, športne objekte in trgovine.

Gospodarska dejavnost v Logatcu je raznolika in vključuje industrijo, trgovino, storitve in turizem. Prav tako je Logatec znan po svojih kmetijskih izdelkih, predvsem po gojenju zelenjave in pridelavi mleka.

Logatec predstavlja zanimivo destinacijo za tiste, ki želijo raziskati manj turistično obiskane dele Slovenije, uživati v naravi in spoznavati zgodovinske znamenitosti.