Zemljevid Laško

Laško, znano kot mesto cvetja in piva, je pomembno turistično središče v regiji Savinjska, v vzhodni Sloveniji. Mesto leži ob reki Savinji, v bližini tretjega največjega slovenskega mesta, Celja.

Geografsko je Laško obdano z gričevnatim terenom in bujnimi gozdovi, ki ponujajo številne možnosti za pohodništvo in rekreacijo na prostem. V bližini se nahaja tudi razgledna točka Hum, ki nudi čudovit razgled na mesto in okolico.

Laško ima približno 3.300 prebivalcev. Mesto je znano po svoji dolgi zgodovini povezovanja z zdraviliškim turizmom in pivovarstvom. Terme Laško so priljubljena destinacija za obiskovalce, ki iščejo sprostitev in wellness.

Danes je Laško priljubljena turistična destinacija, ki ponuja obiskovalcem številne zanimivosti, kot so Pivovarna Laško, ki je ena najstarejših pivovarn v državi, in letni Festival cvetja in piva, ki privlači obiskovalce z vsega sveta.

Gospodarska dejavnost v Laškem je raznolika in temelji na turizmu, pivovarstvu in storitveni dejavnosti. Poleg tega mesto ohranja svojo kulinarično dediščino, z lokalnimi specialitetami, kot so laški žganci in potica.

Laško je idealna destinacija za obiskovalce, ki iščejo sprostitev, uživajo v naravi in odkrivajo kulturne znamenitosti.