Zemljevid Krško

Krško je pomembno regionalno središče v regiji Posavje, v jugovzhodni Sloveniji. Mesto se nahaja ob reki Savi, ki tvori naravno mejo med Slovenijo in Hrvaško.

Geografsko je Krško obdano z griči, dolinami in gozdovi, ki nudijo veliko priložnosti za pohodništvo, kolesarjenje in druge dejavnosti na prostem. V bližini mesta je tudi Gorjanci, gorski greben, ki je priljubljeno izhodišče za planinarjenje.

Krško ima okoli 7.000 prebivalcev in je znano po svoji dolgi in pestri zgodovini, ki sega v rimsko dobo. Mesto je dom številnih zgodovinskih znamenitosti, vključno z gradom Rajhenburg in cistercijanskim samostanom iz 13. stoletja.

V sodobnem času je Krško pomembno gospodarsko središče, ki domuje industriji, kot je jedrska elektrarna Krško. Mesto je tudi priznano kulturno središče, z različnimi muzeji, galerijami in rednimi kulturnimi dogodki.

Gospodarska dejavnost v Krškem je raznolika, s poudarkom na industriji, trgovini, storitvah in turizmu. Poleg tega je mesto znano po svoji vinogradniški dediščini in ponuja številne kulinarične užitke.

Krško je slikovita destinacija, ki ponuja obiskovalcem priložnost za raziskovanje bogate zgodovine, uživanje v naravi in spoznavanje lokalne kulture.