Zemljevid Ribnica

Ribnica je majhno mesto, ki se nahaja na jugu Slovenije in je del regije Dolenjska. Mesto je znano po svoji dolgi tradiciji suhorobarstva in lončarstva, ki sta močno zaznamovala njegovo zgodovino in kulturo.

Geografsko gledano, Ribnica leži na robu Ribniškega polja, v bližini reke Ribnice. Mesto pokriva približno 3,8 kvadratnih kilometrov in ima okoli 3.550 prebivalcev.

Ribnica je zelo znana po svoji Rokodelski ulici, kjer lahko obiskovalci vidijo in kupijo tradicionalne ribniške izdelke, kot so lesen pribor, posode in lončarski izdelki. V mestu je tudi Ribniški grad, ki je sedaj dom Ribniškega muzeja.

Gospodarstvo mesta je še vedno močno povezano s tradicionalnimi obrtmi, predvsem suhorobarstvom in lončarstvom, pa tudi s trgovino in storitvami. Ribnica je priljubljena destinacija za tiste, ki želijo izvedeti več o slovenskih tradicionalnih obrteh in uživati v miru in tišini tega majhnega mesta.

Ribnica je idealna destinacija za tiste, ki želijo spoznati slovensko tradicijo in kulturo, uživati v miru in tišini ter raziskovati lepote Dolenjske regije.