Zemljevid Radovljica‎

Radovljica je slikovito mesto na Gorenjskem, severni Sloveniji. Leži ob reki Savi in ponuja čudovite razglede na Julijske Alpe. Mesto je znan po svoji dobro ohranjeni srednjeveški arhitekturi in muzejih.

Mesto se nahaja na robu Radovljiške kotline in pokriva približno 6,9 kvadratnih kilometrov z okoli 6.000 prebivalci. S svojo lokacijo v neposredni bližini Triglavskega narodnega parka je odlična izhodiščna točka za raziskovanje Slovenije.

Radovljica je znan po svojem stari mestni jedro, ki je med najbolje ohranjenimi v državi. Med najbolj priljubljene znamenitosti spadajo Muzej čebelarstva, ki prikazuje tradicijo slovenskega čebelarstva, ter Radovljiška graščina, ki domuje muzeju.

Gospodarstvo mesta je osredotočeno na turizem, storitve in maloprodajo, z nekaj prispevka od kmetijstva. Mesto je znano po svojem letnem festivalu čokolade, ki privlači obiskovalce z vsega sveta.

Radovljica je odlična destinacija za ljubitelje zgodovine, narave in čokolade. Ponuja priložnost za raziskovanje čudovite srednjeveške arhitekture, uživanje v lokalnih dobrotah in raziskovanje okoliške narave.