Zemljevid Sevnica‎

Sevnica je slikovito mesto, ki se nahaja na jugovzhodu Slovenije, v regiji Posavska. Občina je postala bolj prepoznavna po tem, ko je postala rojstno mesto prve dame ZDA, Melanie Trump.

Sevnica je postavljena na bregovih reke Save, med vinorodnimi griči in zelenimi gozdovi. Naselje je razširjeno na približno 7,8 kvadratnega kilometra in je dom 4534 prebivalcev.

Sevničani so posebej ponosni na Sevniški grad, ki se dviga nad mestom in ponuja čudovit razgled na okolico. V gradu je muzej z razstavami o lokalni zgodovini in kulturi. Poleg tega je mesto znano po svojem letnem festivalu modre frankinje, tradicionalni sorti vina, ki je značilna za to območje.

Mesto Sevnica ima raznoliko gospodarstvo, ki vključuje industrijo, trgovino, storitve in kmetijstvo. Turizem se v mestu vse bolj razvija, s poudarkom na kulturnem turizmu in vinskem turizmu.

Sevnica je destinacija za tiste, ki uživajo v zgodovinskih znamenitostih, kot je srednjeveški grad, uživajo v degustaciji lokalnih vin in se radi sprostijo v mirnem, podeželskem okolju.