Zemljevid Ruše

Ruše je majhno mesto, locirano v severovzhodnem delu Slovenije, znotraj regije Podravska. Ruše so prepoznavne po svoji industrijski zgodovini, z več tekstilnimi in metalurškimi obrati, ki so v preteklosti oblikovali to območje.

Območje mesta Ruše se razteza ob bregovih reke Drave in pod vznožjem Pohorja, kar daje mestu poseben geografski čar. Ruše se razprostirajo na približno 6,7 kvadratnega kilometra in gostijo okoli 4.300 prebivalcev.

Mesto se lahko pohvali z nekaterimi kulturnimi znamenitostmi, vključno s cerkvijo Sv. Martina iz 15. stoletja in Plečnikovim spomenikom padlim borcem, ki ga je oblikoval priznani slovenski arhitekt Jože Plečnik. Tu je tudi Grajski park, prijetno območje za sprostitev ali sprehod.

Glavna gospodarska dejavnost v Rušah je industrija, zlasti metalurgija in tekstilna industrija. Vendar pa se mesto vse bolj razvija tudi kot turistična destinacija, zlasti za ljubitelje narave, saj ponuja številne možnosti za pohodništvo, kolesarjenje in druge aktivnosti na prostem v okoliškem Pohorju.

Ruše ponujajo doživetje mirnega mestnega življenja, obdano z naravo, in so zanimive za tiste, ki se zanimajo za industrijsko zgodovino ali si želijo aktivno preživeti prosti čas v bližnjem Pohorju.