Zemljevid Ormož

Ormož je majhno mesto, ki se nahaja na vzhodnem delu Slovenije, ob meji s Hrvaško. Mesto leži ob reki Dravi, ki tvori naravno mejo med državama, in je obkroženo z gričevnatim vinorodnim območjem.

Mesto pokriva območje približno 5,3 kvadratnih kilometrov in ima okoli 2.031 prebivalcev. Ormož je regionalno središče občine Ormož, ki je del Štajerske regije.

Najpomembnejša znamenitost v mestu je Ormoški grad, ki datira iz 13. stoletja in je danes dom Regionalnega muzeja Ormož, kjer so na ogled razstave, ki prikazujejo zgodovino in kulturo območja. Poleg gradu je v Ormožu tudi čudovit park, ki je priljubljen kraj za sprostitev in rekreacijo.

Ormož je znano po svojem vinu, zlasti po belih vinih, in je del slovenske vinske ceste. Gospodarstvo mesta je osredotočeno na kmetijstvo, predvsem vinogradništvo, trgovino in storitve.

Ormož je idealna destinacija za tiste, ki želijo raziskovati vinorodne pokrajine Slovenije, spoznavati zgodovinsko in kulturno dediščino ter uživati v mirnem in sproščenem okolju ob reki Dravi.