Zemljevid Ptuj‎

Ptuj je eno najstarejših mest v Sloveniji, ki se nahaja ob reki Dravi na vzhodnem delu države. Mesto se ponaša z bogato zgodovinsko dediščino, ki sega v čas pred Rimljane.

Geografsko gledano, Ptuj leži v Ptujskem polju, ki je del Dravske doline. Mesto pokriva približno 8,2 kvadratnih kilometrov in ima okoli 18.000 prebivalcev.

Med najbolj znane znamenitosti mesta spada Ptujski grad, ki je eden najbolje ohranjenih gradov v Sloveniji. Poleg gradu je v mestu tudi Mestni muzej Ptuj – Ormož, ki hrani bogate zbirke, ki prikazujejo zgodovino mesta in okolice. Ptuj je tudi znan po svojem tradicionalnem pustovanju, ki je eno največjih in najstarejših na svetu.

Gospodarstvo mesta se osredotoča na industrijo, trgovino in storitve. Ptuj je tudi priljubljena turistična destinacija, zlasti za tiste, ki se zanimajo za zgodovino in kulturo.

Ptuj je idealna destinacija za tiste, ki želijo raziskovati bogato zgodovinsko in kulturno dediščino Slovenije, uživati v lepih pokrajinah Dravske doline in spoznati tradicionalne slovenske običaje.