Zemljevid Kranjska Gora

Kranjska Gora, priljubljeno gorsko letovišče, se nahaja v regiji Gorenjska, na severozahodu Slovenije. To slikovito mesto leži v neposredni bližini meja s sosednjo Avstrijo in Italijo.

Mesto je geografsko obdano s čudovitimi Julijskimi Alpami in se nahaja v neposredni bližini naravnega parka Triglav, najvišjega vrha v Sloveniji. Kranjska Gora je znana po svojih zimskih športih, vključno s smučanjem, deskanjem na snegu in tekmovalnim smučarskim skakanjem.

Kranjska Gora ima približno 1.400 prebivalcev, ki ohranjajo bogato kulturno in naravno dediščino mesta. Poleg svoje zimske športne dediščine je mesto tudi dom zgodovinskih znamenitosti.

Danes je Kranjska Gora priljubljena turistična destinacija, ki privlači obiskovalce iz vsega sveta. Poleg zimskih športov mesto ponuja številne druge aktivnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje in ribolov.

Gospodarska dejavnost v Kranjski Gori temelji predvsem na turizmu, zlasti na zimskem športu. Poleg tega mesto gosti tudi številne kulturne in športne dogodke, kot so Pokal Vitranc in Planica, ki so znani po vsem svetu.

Kranjska Gora je idealna destinacija za vse, ki želijo doživeti naravne lepote Slovenije, se sprostiti ali se udeležiti razburljivih zimskih športnih dogodkov.