Zemljevid regije Podravska

Podravska regija, ki je poimenovana po reki Dravi, ki teče skozi njeno srce, se nahaja v severovzhodni Sloveniji. Na severu meji na Avstrijo, na zahodu na Koroško in Savinjsko regijo, na jugu na Posavsko regijo, na vzhodu pa na Pomursko regijo.

Geografsko je Podravska regija ena največjih regij v državi, ki obsega približno 2.170 kvadratnih kilometrov. Vključuje Dravsko dolino, Pohorje, Slovenske gorice in del Haloz.

Podravska ima približno 325.000 prebivalcev in je ena najgosteje naseljenih regij v Sloveniji. Obsega 41 občin, glavno mesto regije pa je Maribor, drugo največje mesto v državi.

Podravska regija je bogata z zgodovinskimi znamenitostmi, kot so gradovi, cerkve in muzeji, in ima močno tradicijo v vinogradništvu in vinarski industriji. Pohorje ponuja odlične možnosti za pohodništvo in zimski šport.

Gospodarsko se Podravska opira na različne industrije, vključno s proizvodnjo, informacijsko tehnologijo, trgovino, gostinstvom in turizmom. Maribor je pomemben univerzitetni, kulturni in gospodarski center.

Obisk Podravske ponuja možnost odkrivanja raznolike pokrajine, od vinogradov in kmetijskih površin do gorskih vrhov Pohorja, raziskovanje bogate zgodovine in kulture ter uživanje v odličnih vinih in lokalnih kulinaričnih dobrot.
Podravska