Zemljevid Kamnik‎

Kamnik, srednjeveško mesto ob vznožju Kamniško-Savinjskih Alp, se nahaja v Osrednjeslovenski regiji, severno od Ljubljane.

Mesto leži v slikoviti dolini ob reki Kamniška Bistrica, ki obkroža tri gorske skupine: Kamniško-Savinjske Alpe, Posavsko hribovje in Dolenjsko hribovje. Te gorske skupine ponujajo obilico možnosti za pohodništvo, kolesarjenje in zimske športe.

Kamnik ima približno 13.700 prebivalcev, ki ohranjajo bogato zgodovinsko in kulturno dediščino mesta. Zgodovina Kamnika sega v 11. stoletje, ko je mesto postalo pomembno trgovsko in obrtniško središče.

Danes je Kamnik priljubljen turistični kraj, znan po svojih srednjeveških znamenitostih, kot so Mali grad, Zaprice grad in Frančiškanski samostan. Mesto je tudi dom za Veliko planino, eno najlepših planin v Sloveniji, ki je znana po svoji tradicionalni pastirski kulturi.

Gospodarsko dejavnost v Kamniku predstavljajo trgovina, storitve, visokotehnološka industrija in turizem. Mesto je znano po svoji gastronomiji, ki vključuje tradicionalne slovenske jedi, kot so kranjska klobasa, potica in zeljševka.

Kamnik je čudovita destinacija, ki združuje bogato zgodovino, kulturno dediščino in čudovito naravo, ki obiskovalcem nudi nepozabno slovensko izkušnjo.