Zemljevid Postojna

ostojna je mesto v jugozahodni Sloveniji, ki je najbolj znano po Postojnski jami, eni največjih in najlepših kraških jam na svetu.

Geografsko je Postojna del kraške pokrajine, ki je znana po svojih obsežnih podzemnih jaskih in kraških pojavih. Mesto pokriva približno 28,2 kvadratnih kilometrov in ima okoli 9.423 prebivalcev.

Postojnska jama je glavna znamenitost mesta, ki privablja obiskovalce z vsega sveta. Ta izjemna jama ponuja spektakularne kraške oblike, kot so stalaktiti, stalagmiti in druge kapniške tvorbe. Poleg jame je v Postojni tudi grad Predjama, ki je zgrajen v kraško steno in je znan kot ena najbolj edinstvenih grajskih struktur v Sloveniji.

Gospodarstvo mesta se večinoma osredotoča na turizem, ki je povezan s kraško pokrajino, in na storitve. Mesto je tudi pomembno regionalno središče in ima več izobraževalnih in zdravstvenih ustanov.

Postojna je idealna destinacija za tiste, ki želijo raziskovati čudeže kraške pokrajine, spoznati bogato naravno in kulturno dediščino ter se naužiti neokrnjene narave.