Zemljevid Metlika

Metlika je mesto, ki se nahaja v jugovzhodnem delu Slovenije, ob meji s Hrvaško. Mesto je regionalno središče Belokranjske regije, ki je znana po svoji neokrnjeni naravi in vinogradništvu.

Geografsko gledano se Metlika razprostira v dolini reke Kolpe, obkrožena z gorovjem Gorjanci na jugu in Kočevskim rogom na zahodu. Mesto pokriva približno 108 kvadratnih kilometrov in ima okoli 3.204 prebivalcev.

Metlika ima bogato zgodovino, ki se odraža v njenih številnih znamenitostih. Med najpomembnejše spada Metliški grad, ki je danes dom Belokranjskega muzeja, in cerkev sv. Nikolaja, ki je zgrajena v gotskem slogu.

Mesto je znano po svoji letni prireditvi “Praznik cvička”, ki je namenjena praznovanju lokalnega vina cviček. Metlika je tudi znan po produkciji konoplje in tradicionalnih izdelkov iz nje.

Gospodarstvo mesta je osredotočeno na kmetijstvo, vinogradništvo in trgovino. V zadnjih letih je mesto začelo razvijati tudi turizem, saj ponuja številne možnosti za aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje in ribolov na reki Kolpi.

Metlika je idealna destinacija za tiste, ki želijo raziskovati podeželski del Slovenije, uživati v neokrnjeni naravi in spoznati lokalno vinogradniško tradicijo.