Zemljevid Krajinskega parka Rački ribniki

Krajinski park Rački ribniki, ustanovljen leta 1990, pokriva približno 2,6 kvadratnih kilometra v Podravski regiji, blizu mesta Rače. Park je znan po svojih umetnih ribnikih, ki so bili zgrajeni že v 18. stoletju in so pomemben habitat za številne vrste ptic in drugih živalskih vrst.

Geografsko gledano je območje značilno za svoje mokriščne habitate, ki jih tvorijo ribniki, pa tudi gozdovi in travniki. Zaradi raznolikosti habitatov je park dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam, zlasti vodnim pticam, zaradi česar je to območje pomembno ornitolosko območje.

Krajinski park Rački ribniki je priljubljena destinacija za naravoslovce, zlasti za opazovanje ptic. Park je dom številnim vrstam ptic, vključno z nekaterimi redkimi in ogroženimi vrstami, kot je beloglavi ponirek. Prav tako nudi obiskovalcem priložnost, da se seznanijo z različnimi ekosistemi mokrišč in pomembnostjo njihove ohranitve.

Poleg tega je park privlačen za pohodnike in kolesarje, ki lahko uživajo v lepi naravi in miru, ki ga ponuja to območje. Park Rački ribniki je odlično mesto za tiste, ki želijo pobegniti od mestnega vrveža in preživeti čas v stiku z naravo.