Zemljevid Rogaška Slatina‎‎

Rogaška Slatina je mesto na vzhodu Slovenije, ki je del regije Savinjska. Mesto je znano po svojih mineralnih vodah in zdravilišču, ki je eno najstarejših in najbolj priljubljenih v Sloveniji.

Geografsko gledano, Rogaška Slatina leži v dolini med griči Boč in Donačka Gora. Mesto pokriva približno 5,1 kvadratnih kilometra in ima približno 5.000 prebivalcev.

Med znamenitosti mesta spada zdravilišče Rogaška, ki se ponaša z dolgo zgodovino in je znan po svoji mineralni vodi Donat Mg, ki je ena najbogatejših v svetu po vsebnosti magnezija. Mesto je tudi dom impresivne steklarne Rogaška, ki izdeluje visokokakovostne kristalne izdelke.

Gospodarstvo mesta je osredotočeno na turizem, zlasti zdraviliški turizem, pa tudi na proizvodnjo stekla in druge storitve. Rogaška Slatina je priljubljena destinacija za tiste, ki iščejo zdravstveni in wellness oddih, kot tudi za tiste, ki se zanimajo za steklarsko umetnost.

Rogaška Slatina je idealna destinacija za tiste, ki si želijo sprostitve in wellnessa, uživajo v fino izdelanem steklu in želijo raziskovati lepote Savinjske regije.